Bel +31 (0)88 130 2500 of mail ons Bereikbaar ma t/m vr 08.30 - 17.00 UUR

Rheinmetall.com

Rheinmetall moderniseert 21 gepantserde bergingsvoertuigen voor het Nederlandse leger

 

De Defensie Materieel Organisatie (DMO) heeft Rheinmetall een aanvullende opdracht gegeven voor de modernisering van 21 Buffel bergingsvoertuigen op Leopard 2 onderstel. Deze opdracht volgt op een eerste order die in april 2019 werd toegekend, toen de DMO met Rheinmetall een contract afsloot voor de eerste 4 voertuigen.

Rheinmetall zal de 25 voertuigen van de Koninklijke Landmacht volledig reviseren waarmee ze voldoen aan de allerlaatste technologische en tactische eisen. Hiermee wordt de levensduur van deze beproefde gevechtsondersteunende voertuigen verlengd tot het jaar 2040. De planning is dat de eerste voertuigen begin 2021 geleverd gaan worden.

De verlenging van de levensduur geeft de Nederlandse krijgsmacht een state-of-the-art bergingsvoertuig. De moderniseringswerkzaamheden zullen gezamelijk worden uitgevoerd door Rheinmetall Duitsland en Rheinmetall Defence Nederland. In Nederland zal de locatie van Rheinmetall Defence Nederland in Ede worden gebruikt waar in het verleden ook de Boxer pantserwielvoertuigen voor het Nederlandse leger zijn gebouwd. Dit betekent een positieve impuls voor de lokale werkgelegenheid en een stuk kennis overdracht op het vlak van zware rupsvoertuigen voor de locatie in Ede en de Nederlandse industrie.